TEMPAT MENARIK DI MELAKA

  1. FREEPORT A’FAMOSA OUTLET VILLAGETempat-Menarik-Di-Melaka-MPO1.jpg

Pada 28th November 2015, Freeport A’famosa Outlet Village telah diperkenalkan yang terletak di Alor Gajah.Dengan lebih dari 80 kedai premium yang terdapat di dalam Freeport A’famosa Outlet Village ini, ia nya akan menjadi syurga membeli-belah untuk pengunjung yang berkunjung ke Melaka yang terletak tidak jauh dari ibu kota Kuala Lumpur. Di Freeport A’famosa Outlet Village ini, lebih daripada 70 kedai premium adalah jenama luar negara yang menawarkan barangan original dan berkualiti dengan harga yang telah diberi diskaun 30% – 70%.

2. THE PIRATE ADVENTURE

Tempat-Menarik-Di-Melaka-Pirate.jpg

The Pirate Adventure ini adalah ilham daripada Nuevo Attraction & Destination Sdn. Bhd yang ingin menyediakan indoor attraction yang menggunakan 5 element dalam hidup kita. Anda sebagai pengunjung berpeluang untuk merasakan bagaimana menjadi lanun untuk selama 1 hari, anda akan mencari arah di Lautan Selat Melaka sebelum sampai di hutan belantara untuk mencari harta karun yang tersembunyi.

  • Jalan parameswara, Bandar Hilir, Melaka.

3. THE SHORE SKY TOWER

Tempat-Menarik-Di-Melaka-the-shorea.jpg

The Shore Sky Tower adalah tempat menarik di Melaka anda wajib cuba. Sky Tower ini terletak di tingkat 42 The Shore Shopping Gallery bersamaan 163 meter dari paras laut. Yang menarik nya di sini adalah terdapat lantai kaca yang lutsinar. Ia akan menguji keberanian seseorang dan bukanlah untuk orang yang gayat. Di atas sana, anda boleh melihat permandangan sekeliling.

4. UPSIDE DOWN HOUSE

Tempat-Menarik-Di-Melaka-Upside.jpg

Sesuai dengan nama nya, semua benda di dalam dunia Upside Down House ini adalah terbalik! Di dalam nya adalah seperti rumah biasa sahaja, terbahagi 5 bahagian iaitu bilik tidur utama, bilik tidur anak, ruang tamu, dapur dan tandas. Semuanya terbalik di dunia ini! – Plaza Mahkota, Bandar Hilir Melaka.

5. STREET ART MALACCA

tempat-menarik-di-melaka-street-artTempat-Menarik-Di-Melaka-street-art1.jpg

Antara tempat menarik di Melaka adalah Banda Hilir dan Sungai Melaka yang terdapat perkhidmatan River cruise. River Cruise adalah anda boleh menaiki bot yang disedia dan akan menyusuri Sungai Melaka. Namun, anda boleh berjalan kaki di sepanjang pesisiran sungai yang turut disediakan tempat perjalan kaki. Di sepanjang jalan itu anda boleh lihat “Street Art” atau seni lukisan di dinding bangunan berdekatan.

6. HOMESTAY LIMASTIGA, UMBAI

Tempat-Menarik-Di-Melaka-limastiga.jpg

Tempat menarik di Melaka yang seterusnya adalah di Homestay Limastiga. Ia nya terletak di Umbai. Dengan mengetengahkan konsep Kampung Melayu, suasana di tempat ini sangatlah terasa kita berada di kampung halaman. Homestay Limastiga dikategorikan sebagai percutian privasi kerana konsep yang diamalkan oleh mereka ada “Private Homestay” dimana anda digalakkan untuk menyewa seluruh kawasan untuk menginap di sini. Maka, ia amat sesuai untuk majlis privasi seperti hari keluarga atau majlis syarikat.

7. PANTAI KLEBANG

Tempat-Menarik-Di-Melaka-pantai-klebang.jpg

8. COCONUT SHAKE ORIGINAL KLEBANG

Tempat-Menarik-Di-Melaka-Coconut.jpgTempat-Menarik-Di-Melaka-Coconut2.jpg

Coconut shake Klebang ini adalah antara tempat menarik di Melaka yang anda semua wajib pergi. Selain dari coconut shake, kedai ini juga mengediakan pelbagai jenis makanan seperti nasi lemak, kuih muih dan lain-lain. Ianya amat sesuai untuk seisi keluarga anda.

9. BUSTEL KLEBANG MELAKA

Tempat-Menarik-Di-Melaka-klebang.jpg

Antara tarikan menarik di Dataran 1 Malaysia adalah Bus hotel ataupun dikenali Bustel. Deretan bas-bas lama yang diubah suai menjadi tempat penginapan pelancong yang menarik disusun kemas di Dataran 1 Malaysia.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s